NYT: Κερδίζει ο Μπάιντεν ακόμα και αν πέσουν έξω οι δημοσκοπήσεις

NYT: Κερδίζει ο Μπάιντεν ακόμα και αν πέσουν έξω οι δημοσκοπήσεις

Η ώρα της αλήθειας έφτασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίζουν στις εκλογές που χαρακτηρίζονται ως «οι κρισιμότερες» εδώ και δεκαετίες. Βάση αυτού και με δεδομένο ότι το 2016, οι δημοσκοπήσεις «έπεσαν έξω», ανάλυση της εφημερίδας NYT συμπεραίνει ότι είναι δύσκολο ο Τζο Μπάιντεν να ηττηθεί ακόμα και αν γίνει ξανά... λάθος.

Εξετάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και θέτοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, η εφημερίδα καταλήγει σε τρία βασικά σενάρια για το πολυπόθητο εκλεκτορικό κολέγιο, όπου απαιτούνται 270 ψήφοι. Συγκεκριμένα:

1. Με βάση τις πολιτείες που ο Μπάιντεν ή ο Τραμπ έχουν διαφορά τουλάχιστον τριών μονάδων υπέρ τους το αποτέλεσμα είναι: 

Μπάιντεν: 291 εκλέκτορες

Ντ. Τραμπ: 247 εκλέκτορες

2. Αν οι δημοσκοπήσεις πέσουν απολύτως «μέσα»:

Μπάιντεν: 351 εκλέκτορες

Ντ. Τραμπ: 187 εκλέκτορες

3. Αν επαναληφθεί το σενάριο του 2016:

Μπάιντεν: 335 εκλέκτορες

Ντ. Τραμπ: 203 εκλέκτορες

Με λίγα λόγια καταλήγει η ανάλυση της εφημερίδας ότι ο Ντ. Τραμπ θα χρειαστεί ένα πολύ μεγαλύτερο σφάλμα των δημοσκοπήσεων από το 2016, για να κερδίσει τις εκλογές, ενώ υπενθυμίζεται πως στις προεδρικές εκλογές προ τετραετίας ο Ντ. Τραμπ είχε κερδίσει 304 εκλέκτορες έναντι 227 εκλεκτόρων που συγκέντρωσε η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.