ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Μουν προειδοποιεί για αυστηρότερους περιορισμούς, έπειτα από δύο ημέρες με ρεκόρ κρουσμάτων

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Μουν προειδοποιεί για αυστηρότερους περιορισμούς, έπειτα από δύο ημέρες με ρεκόρ κρουσμάτων

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι περιορισμοί, που επιβάλλονται κατά της Covid-19, μπορεί να ενισχυθούν στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς καταγράφηκε για δεύτερη ημέρα αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων και η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων.

Ο Μουν προήδρευσε σήμερα, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, έκτακτης συνεδρίασης του Κεντρικού Επιτελείου για την αντιμετώπιση καταστροφών και ζήτησε επαγρύπνηση και εντατική προσπάθεια για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Αν το ξέσπασμα δεν περιοριστεί τώρα, έχουμε φθάσει στο κρίσιμο σημείο όπου πρέπει να εξετάσουμε την κλιμάκωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στο τρίτο επίπεδο», δήλωσε αναφερόμενος στους αυστηρότερους περιορισμούς στο πλαίσιο του νοτιοκορεατικού συστήματος των πέντε επιπέδων.

Η μείζονα περιοχή της Σεούλ, στην οποία ζει περίπου ο μισός από τον πληθυσμό των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Κορέας, βρίσκεται στο επίπεδο περιορισμών 2,5. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 50 ανθρώπων ενώ τα εστιατόρια απαγορεύεται να σερβίρουν πελάτες μετά τις 9 μ.μ..

Nα σημειωθεί πως η Νότια Κορέα, μια χώρα που είχε επιτύχει αρχικά να ελέγξει την Covid-19, ανέφερε σήμερα 1.030 νέα κρούσματα, από 950 την προηγουμένη, που αυξάνουν τις συνολικές μολύνσεις σε 42.766 με 580 θανάτους.

Από τα νέα κρούσματα υπόψιν, 1.002 οφείλονταν σε τοπική μετάδοση, ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία.

«Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», δήλωσε ο Μουν. «Είναι μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία πρέπει να αφιερώσουμε όλες τις δυνατότητές μας και τη διοικητική εξουσία μας για να σταματήσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού».

Οι περιορισμοί του επιπέδου 3 σημαίνουν ουσιαστικά ένα lockdown που θα επιβληθεί για πρώτη φορά στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, στα γραφεία των εταιρειών θα εργάζεται μόνο το απαραίτητο προσωπικό ενώ θα απαγορευθούν οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ