Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ

Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ

Νεκρός βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν τον οποίο η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο βόρεια προάστια της πόλης Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του. Η αστυνομία δεν έχει αναφέρει ακόμα το αίτιο θανάτου του δημάρχου.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούσαν τον δήμαρχο επί ώρες. Ο Παρκ έφυγε από την επίσημη κατοικία του γύρω στις 10.40 το πρωί, τοπική ώρα. Φορούσε μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα σακίδιο. Προηγουμένως είχε ακυρώσει μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ηταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τεράστιες Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών που οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιέ το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC μια υπάλληλος του Δήμου φέρεται να ήταν έτοιμη να κατηγορήσει τον Παρκ για σεξουαλική παρενόχληση, ωστόσο δεν υπάρχει καμία τέτοια επιβεβαίωση από τις κορεάτικες αρχές. 

Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των φιλελευθέρων στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Ο Παρκ Γουόν-σουν, πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «κατέβηκε» ανεξάρτητος αλλά συμμάχησε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το έργο του χαρακτηρίζεται από μεταρρυθμίσεις και μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Ο δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας αναδείχθηκε νικητής ξανά στις εκλογές του 2014 και του 2018.