7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

ΝΔ: Εξοντωτικές οι αξιώσεις Τσίπρα κατά δημοσιογράφων

ΝΔ: Εξοντωτικές οι αξιώσεις Τσίπρα κατά δημοσιογράφων

Η ενέργεια του Αλ. Τσίπρα να υποβάλει αγωγές κατά των δημοσιογράφων, Γ. Κουρτάκη και Γ. Παπαχρήστου, από τους οποίους αξιώνει χρηματική ικανοποίηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα, «δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων», αναφέρει  η ΝΔ, τονίζοντας πως λειτουργεί «ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική».

Σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ «ως κυβέρνηση επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο εναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.

Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε ακόμα:

- Αγωγή Τσίπρα στους δημοσιογράφους Κουρτάκη - Παπαχρήστο