Να μην υποκύπτει η ΕΕ στις κακομαθημένες απαιτήσεις Ελλάδας-Κύπρου
Τουρκικό ΥΠΕΞ

Να μην υποκύπτει η ΕΕ στις κακομαθημένες απαιτήσεις Ελλάδας-Κύπρου

Εμπρηστική αντίδραση της Άγκυρας στο κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που αποδοκίμασε την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Χαμί Ακσόι να χαρακτηρίζει «κακομαθημένες» τις απαιτήσεις Ελλάδας και Κύπρου, και να καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην υποκύψει σε αυτές.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν μας προκαλεί εντύπωση που η ΕΕ είναι προκατειλημμένη και αγνοεί τις θέσεις της χώρας μας, χαρακτηρίζει πρόκληση την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων».

«Η Ε.Ε. αντί να προωθεί τον διάλογο, τη συμφιλίωση και μια άνευ όρων θετική ατζέντα, συνεχίζει την ρητορική των κυρώσεων κι αυτό δείχνει πόσο μακριά βρίσκεται από την ειλικρίνεια και την εποικοδομητική στάση», υποστήριξε ο Χ. Ακσόι.

Σημείωσε ακόμα ότι η Ε.Ε θα πρέπει να σταματήσει να παραδίδεται δίχως όρους «στις παράλογες και κακομαθημένες απαιτήσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς» και ανέφερε ότι δεν θα περάσει η χρήση απειλητικής γλώσσας κατά της Τουρκίας.

«Περιμένουμε από την ΕΕ αντί των απειλών εναντίον μας, να φέρει προτάσεις αντικειμενικές που να εξυπηρετούν τα κοινά μας συμφέροντα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.