N. Παναγιωτόπουλος σε Τουρκία: Αν χρειαστεί, θα δείξουμε τα δόντια μας
N. Παναγιωτόπουλος σε Τουρκία

N. Παναγιωτόπουλος σε Τουρκία: Αν χρειαστεί, θα δείξουμε τα δόντια μας

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας ότι δεν θα παραμείνει σε ρόλο παρατηρητή και ότι «θα δείξει τα δόντια της», εφόσον η Άγκυρα κλιμακώσει την επιθετικότητά της, διαμήνυσε από την Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της», σημείωσε με έμφαση ο κ. Παναγιωτόπουλος, εφόσον η γείτονα χώρα οξύνει την επιθετική της πολιτική, προχωρώντας στα παράνομα σχέδιά της για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας έδειξε τις διαθέσεις της στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και «σε αυτό τον δρόμο κινούμαστε». 

«Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας, σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της έχουμε απάντηση», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σε κάθε περίπτωση εξήγησε ότι η χώρα μας έχει κόκκινες γραμμές, οι οποίες δεν θα παραβιαστούν.

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι δεν είναι ο ίδιος ο καθ' ύλην αρμόδιος σχετικά με το διπλωματικό σκέλος της υπόθεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω δεν είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος». 

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι η Άγκυρα στοχεύει στην πρόκληση θερμού επεισοδίου.