Ν. Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιθουανό ΥΠΕΞ

Ν. Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιθουανό ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις (Gabrielius Landsbergis) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ.

Ο κ. Λαντσμπέργκις τον ενημέρωσε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η λιθουανική πλευρά για τη μεταφορά των επιβατών στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.

«Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών και ότι θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις προσπάθειες τους και στο πλαίσιο της ΕΕ», επισημαίνεται στην ανάρτηση.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter το υπουρενημέρωνε ότι  βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ».

«Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών», ανέφερε στην ανάρτησή του το ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη:

Κυρ. Μητσοτάκης για αεροσκάφος στο Μινσκ: Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών - Πρέπει να κλιμακωθεί η πίεση στη Λευκορωσία

Ντ. Τουσκ για αεροσκάφος στο Μινσκ: Ο Λουκασένκο έχει γίνει απειλή όχι μόνο για τους πολίτες του, αλλά και για τη διεθνή ασφάλεια