Μπιλ Άκμαν: Αποσύρεται από το deal για το 10% της Universal Music

Μπιλ Άκμαν: Αποσύρεται από το deal για το 10% της Universal Music

Η εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού Pershing Square του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Άκμαν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το deal εξαγοράς του 10% της Universal Music Group, της ναυαρχίδας της Vivendi.

Η Pershing Square, η SPAC του Άκμαν συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αποκτήσει το 10% του «κοσμήματος» του γαλλικού μιντιακού ομίλου για περίπου 4 δισ. δολάρια. Η Universal η οποία επωφελήθηκε από μια αύξηση εσόδων από το μουσικό streaming σε πλατφόρμες όπως το Spotify, είχε περίπου 7,4 δισ. ευρώ έσοδα πέρυσι, τα οποία αντιστοιχούν στο μισό εκ του συνόλου της Vivendi.  

H εξέλιξη αυτή έρχεται ένα μήνα σχεδόν αφότου, οι μέτοχοι της Vivendi στήριξαν την απόσχιση της Universal, αποδίδοντας στην εταιρεία εταιρική αξία 35 δισ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου που συνεργάζεται με ονόματα όπως Λέιντι Γκάγκα και Τέιλορ Σουίφτ, θα ολοκληρώσει την εισαγωγή της στον δείκτη Euronext του Άμστερνταμ.

Η Universal, η οποία έχει στο δυναμικό της καλλιτέχνες όπως η Λέιντι Γκάγκα και η Τέιλορ Σουίφτ, ανήκει κατά το 20% σε κοινοπραξία με επικεφαλής τον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό Tencent, ενώ το υπόλοιπο 80% ανήκει στη Vivendi.