Μπ. Νετανιάχου: Παρακολουθούμε σοβαρά κάθε επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο

Μπ. Νετανιάχου: Παρακολουθούμε σοβαρά κάθε επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο

Μήνυμα ξεκάθαρης στήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τονίζοντας πως το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ σοβαρά κάθε επιθετική ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο «από οποιονδήποτε παράγοντα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έγραψε: «Διευκρίνισα ότι παρακολουθούμε σοβαρά κάθε επιθετικότητα από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη δημόσια δήλωσή του πριν από τη συνάντηση με υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο κ. Νετανιάχου ανέφερε ότι οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ επεκτείνονται, εν μέρει λόγω των «κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων δύο δημοκρατικών χωρών στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως έκφραση της μεγάλης φιλίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Ισραήλ. «Χαίρομαι που σας βλέπω. Παρακαλώ μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου, αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, είπε πως σήμερα επεκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση, εστιάζοντας στα κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε στον κ. Δένδια τη βούληση της χώρας του να διευρύνει περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα, κάνοντας ειδική μνεία στον επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του που «βλέπω ότι η Ελλάδα τα πάει καλά».

Από την πλευρά του ο Ν. Δένδιας δήλωσε πως κατά τις επαφές του στο Ισραήλ ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, επισήμανε ο κ. Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.