Μπ. Γιλντιρίμ: Αν δεν φυλάξουμε τα σύνορα, τρομοκράτες θα περάσουν στην Ευρώπη

Μπ. Γιλντιρίμ: Αν δεν φυλάξουμε τα σύνορα, τρομοκράτες θα περάσουν στην Ευρώπη

Το χαρτί του προσφυγικού επιστρατεύει για άλλη μια φορά στις σχέσεις την με την ΕΕ η Τουρκία, καθώς με σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα του προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης από κύματα προσφύγων μέσα στα οποία θα μπορούσαν να κρύβονται τρομοκράτες.

«Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και όχι μόνο αυτά. Αν δεν το κάναμε οι πρόσφυγες θα έφταναν στην Ευρώπη και δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες. Μαζί τους θα πέρναγαν και τρομοκράτες και οι Ευρωπαίοι θα είχαν πρόβλημα. Κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστήσουν», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θέλοντας να δικαιολογήσει την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα και συμπλήρωσε:«Για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας», κατέληξε ο Μπ. Γιλντιρίμ.