«Μου επιτίθενται επειδή μίλησα για το...Eurogroup»
Γ. Βαρουφάκης για Αίγινα

«Μου επιτίθενται επειδή μίλησα για το...Eurogroup»

Την τοποθέτησή του στη Βουλή για το πρόσφατο Eurogroup επικαλείται ο Γιάνης Βαρουφάκης όσον αφορά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφασή του να μεταβεί στην Αίγινα παρά τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία. Ο δήμαρχος του νησιού μιλώντας στον Θέμα 104,6 υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 πάτησε γκάζι και έφυγε όταν ο λιμενικός του ζήτησε τα απαραίτητα έγγραφα. 

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραιδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!» ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter o Γ. Βαρουφάκης.

Στο μεταξύ μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος της Αίγινας περιέγραψε το επεισόδιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο λιμάνι της Αίγινας το απόγευμα της Παρασκευής όταν δεν σταμάτησε στον έλεγχο των λιμενικών.

«Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε "είμαι βουλευτής" και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε "δεν ξέρεις ποιος είμαι;" και έφυγε» ανέφερε ο Γιάννης Ζορμπάς.

«Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.