Στην… Αίγινα ο Βαρουφάκης παρά τα περιοριστικά μέτρα

Στην… Αίγινα ο Βαρουφάκης παρά τα περιοριστικά μέτρα

Στην Αίγινα, βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης παρά την απαγόρευση μετακινήσεων στα νησιά για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 που έχει εξοχική κατοικία στο νησί του Αργοσαρωνικού, έφτασε χθες το απόγευμα με το πλοίο της γραμμής, οπότε και εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί. Ερωτηθείς σχετικά από τους λιμενικούς να παρουσιάσει, όπως και όλοι οι επιβάτες, τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του (Ε1 κ.ο.κ.), εκείνος σύμφωνα με τις πληροφορίες από το protothema.gr αρνήθηκε και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο λιμάνι βρισκόταν εκείνη την στιγμή και ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος όμως αρνήθηκε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις γιατί δεν τήρησε την απαγόρευση και αποχώρησε. 

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η λιμενική αρχή συντάσσει δικογραφία.

Σημειωτέον μάλιστα ότι ο κ. Βαρουφάκης έδωσε από την Αίγινα όπου και βρίσκεται, συνέντευξη στο CNN για την απόφαση του Eurogroup.

Εδώ και ημέρες, ενόψει των εορτών του Πάσχα και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, πραγματοποιούνται συνεχώς αυστηροί έλεγχοι, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.