7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Μόνο με αρνητικό rapid test η επιστροφή από τα νησιά, έλεγχοι σε πληρώματα πλοίων - αεροπλάνων

Μόνο με αρνητικό rapid test η επιστροφή από τα νησιά, έλεγχοι σε πληρώματα πλοίων - αεροπλάνων

Με αρνητικό rapid test θα γίνεται η επιστροφή για τους ανεμβολίαστους από τα νησιά, προκειμένου να μπει φρένο στην μετάδοση του κορονοϊού, σύμφωνα με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ενα μέτρο που για να εφαρμοσθεί, θα πρέπει να εξασφαλισθεί ότι τα νησιά έχουν την υποδομή για κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, η επιτροπή εισηγείται αυστηρότερους ελέγχους με συχνά τεστ για τους ανεμβολίαστους σε πληρώματα πλοίων και αεροπλάνων. Έτερη εισήγηση της επιτροπής αφορά τα γήπεδα, τα οποία κατά την επιτροπή θα πρέπει να δέχονται μόνο εμβολιασμένους και να λειτουργούν με πληρότητα στο 80%.

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Η ανησυχία για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού στα νησιά, όπως επίσης και κατά την επιστροφή των τουριστών στα αστικά κέντρα είναι μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και στη Μύκονο, καθώς στη Σαντορίνη. Στην Ίο  έχει ήδη μεταβεί κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς στο νησί καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, αναδεικνύουν τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Οι ειδικοί φαίνεται να εισηγούνται αλλαγή του επιπέδου συναγερμού σε περιοχές όπως Μύκονος και Ρέθυμνο, όπου τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλοί αριθμοί νέων κρουσμάτων και στις οποίες δεν αποκλείεται να επανέλθουν ορισμένα στοχευμένα περιοριστικά μέτρα.