7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Μηνυτήρια αναφορά για την αποκάλυψη κυκλωμάτων που δρουν σε βάρος των εργαζομένων κατέθεσε η «Ενότητα»

Μηνυτήρια αναφορά για την αποκάλυψη κυκλωμάτων που δρουν σε βάρος των εργαζομένων κατέθεσε η «Ενότητα»

Μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα σχετικά με «παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους» κατέθεσε την Δευτέρα η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» με την υπογραφή των εκπροσώπων της στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ  Τάσου Γκιάτη και Μάνου Αγγελάκη.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η «Ενότητα» αναφέρει πως «μετά τις αποκαλύψεις του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλου ότι διαθέτει στοιχεία (επί τέσσερα χρόνια) για παράνομες πράξεις εργοδοτών οι οποίοι συνοδεία μπράβων υφαρπάζουν το Δώρο Χριστουγέννων από εργαζόμενους, αλλά και την ομολογία του ότι διαθέτει 22.000 καταγγελίες για την ίδια μέθοδο υφαρπαγής του βοηθήματος της Πολιτείας λόγω κορωνοϊού η παράταξη μας ’’ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής’’ κατέθεσε σήμερα 28/12/2020 μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα με την υπογραφή των εκπροσώπων μας στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ κ. Τάσο Γκιάτη και κ. Μάνο Αγγελάκη».

Παράλληλα, η «Ενότητα» αναφέρει πως η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε και στον Αρμόδιο Υπουργό Εργασίας ζητώντας τη συνεργασία του για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, ενώ ζητάει να διερευνηθεί αν η ΓΣΕΕ έχει διαβιβάσει σχετικές καταγγελίες όλα αυτά τα έτη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.