7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Μήνυμα Χατζηδάκη σε εργαζόμενους του ΕΦΚΑ: Εδώ είμαστε όλοι υπηρέτες των πολιτών

Μήνυμα Χατζηδάκη σε εργαζόμενους του ΕΦΚΑ: Εδώ είμαστε όλοι υπηρέτες των πολιτών

Μήνυμα στους εργαζομένους του ΕΦΚΑ, αλλά και σε όσους τον επικρίνουν, για τις αλλαγές που προωθεί στον Εθνικό Φορέα, έστειλε ο υπουργός Εργασίας στη σημερινή παρουσίαση της υπηρεσία myEFKAlive. Αν υπάρξει αδιαφορία από την κυβέρνηση και την διοίκηση, αλλά και δεσποτική αντίληψη από τους υπαλλήλους στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να κλείσω με μια παρατήρηση, που αφορά στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Υπάρχουν κάποιοι λιγοστοί υπάλληλοι του πρώην ΟΓΑ που διαμαρτύρονται έξω τώρα καθώς ερχόμουν. Λένε ότι είμαι ανεπιθύμητος για τους ίδιους», σημείωσε αρχικά ο υπουργός και  επισήμανε πως το θέμα είναι να μην είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι για τους πολίτες.

«Διότι φοβούμαι ότι αν υπάρχει αδιαφορία από την κυβέρνηση και την διοίκηση, αλλά και δεσποτική αντίληψη από τους υπαλλήλους – όσους έχουν αυτή την αντίληψη – στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι από αυτούς που πρέπει να υπηρετούμε, διότι εδώ είμαστε υπηρέτες των πολιτών», υπογράμμισε,

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε εξουσιαστές και αυτό θέλω να γίνει κατανοητό προς όλες τις πλευρές. Εγώ θεωρώ πως είμαστε σύμμαχοι με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Δουλεύουμε όλοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων το αντιλαμβάνεται ό,τι και να λένε ορισμένοι συνδικαλιστές που έχουν μείνει σε κλισέ περασμένων δεκαετιών, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «εμείς συναισθανόμαστε το χρέος μας απέναντι στους πολίτες. Ξέρουμε ότι ο ΕΦΚΑ έχει μια σειρά από ελλείμματα και προβλήματα και αυτά πάμε να αντιμετωπίσουμε».

Χαρακτήρισε μείζονος σπουδαιότητας για τον ίδιο το θέμα της ταχείας απονομής των συντάξεων αφενός και το θέμα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη αφετέρου. «Προσωπικά είμαι απαιτητικός από τον εαυτό μου πρώτα από όλα, από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ εννοείται, αλλά και από τους υπαλλήλους», είπε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μήνυμα αυτό το αποδέχεται και το αγκαλιάζει η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ «και με τα εργαλεία που τους δίνουμε, αυτά που περιέγραψα και άλλα που θα τεθούν σε εφαρμογή και στο επίπεδο της απονομής των συντάξεων, κάνουμε και την καθημερινότητά τους ευκολότερη», ανέφερε,

«Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε καλύτερη και ευκολότερη και την καθημερινότητα του πολίτη. Το δικαιούται ο Έλληνας πολίτης και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κάνει πράξη», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.