7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Μicrosoft: Προσθέτει τέσσερα cloud center στην Κίνα μέχρι τα μέσα του 2022

Μicrosoft: Προσθέτει τέσσερα cloud center στην Κίνα μέχρι τα μέσα του 2022
Shutterstock

Η Microsoft αναμένεται να προσθέσει τέσσερα νέα κέντρα δεδομένων στην Κίνα έως τις αρχές του 2022 σε μια ευρύτερη προσπάθεια να επεκτείνει την ικανότητα εξυπηρέτησής της σε ολόκληρη την Ασία.

Η επέκταση της Microsoft στην Κίνα είναι από τις ταχύτερες για την εταιρεία στην ήπειρο, καθώς ήδη τον Μάρτιο ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση του δικτύου κέντρων δεδομένων  στη περιοχή γύρω από το Πεκίνο. Ο γίγαντας τεχνολογίας που εδρεύει στο Ρέντμοντ, έχει ήδη έξι κέντρα δεδομένων στη χώρα, τα οποία διαχειρίζεται ο τοπικός εταίρος 21Vianet, και τώρα επιδιώκει να αξιοποιήσει την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η αγορά υπηρεσίων cloud στην Κίνα αναμένεται να αυξηθεί στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο το οποίο επικαλείται η Microsoft. 

Οι εμπορικές πωλήσεις cloud της εταιρείας το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου αυξήθηκαν 33% στα 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια περίοδο, η εταιρεία ανέφερε κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προβλέπει ότι θα παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερο ποσό το τρέχον τρίμηνο.