Μια Super League, μόνος του!

Μια Super League, μόνος του!

Οι δέκα από τους 12 συλλόγους που δημιούργησαν την Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ) επικοινώνησαν την αποχώρησή τους ή πως δεν βλέπουν εφικτή την εφαρμογή των πλάνων τους. Οι έξι αγγλικές, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μίλαν και η Ιντερ, έφυγαν. Η Γιουβέντους είπε πως δεν προχωρά έτσι το τουρνουά και ο Τζουάν Λαπόρτα, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, μπορεί να το βλέπει ως μια αναγκαία λύση, αλλά το αν η ομάδα θα λάβει μέρος ή όχι είναι θέμα των ιδιοκτητών – μελών κι αυτοί είναι εναντίον. Μόνο ένας λέει πως η Super League συνεχίζει: ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, είπε: «η Super League δεν έχει πεθάνει. Λένε πως η Γιουβέντους έφυγε, αλλά δεν είναι έτσι. Λένε πως η Μίλαν έφυγε, αλλά δεν είναι έτσι. Ακόμη οι Αγγλοι είναι μέσα, όπως και η Μπαρτσελόνα. Είμαστε όλοι μέσα γιατί το να φύγεις σημαίνει πως πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο». Ο Πέρεθ έπαιξε τον ρόλο του θύματος, ενώ έκλεινε το μάτι στον Κιλιάν Εμπαπέ, επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν. Υπογράμμισε πως δεν έχει ξαναδεί τέτοια ένταση στις επιθέσεις που δέχθηκαν. «Εκαναν λες και σκοτώσαμε το ποδόσφαιρο». Σε όλη τη διάρκεια ακούστηκαν εντυπωσιακά πράγματα που αν μη τι άλλο δημιούργησαν κι άλλα επίπεδα στο «σούπερ φιάσκο»:

«Οι ιδιοκτήτες των αγγλικών ομάδων είναι ως επί το πλείστον Αμερικανοί κι αυτοί αγαπούν τον αθλητισμό, δεν είναι εδώ για να βγάλουν χρήματα». «Γιατί να μην περιμένω την στήριξη της UEFA, αφού δουλεύουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο». «Γιατί να ρωτήσω τα μέλη – ιδιοκτήτες της Ρεάλ Μαδρίτης (για το αν ο σύλλογος θα παίξει στην Super League); Τους ρωτάω και τί μεταγραφές θα κάνω;». «Η διοργάνωσή μας δεν είναι κλειστή, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε». «Ολος ο κόσμος θέλει να βλέπει κάθε εβδομάδα Φέντερερ – Ναδάλ. Οταν παίζει ο Ναδάλ με τον 80ό της κατάταξης δεν τους βλέπει κανείς». «Δεν γίνεται στην Αγγλία οι έξι να χάνουν χρήματα και να κερδίζουν οι άλλες 14, στην Ισπανία εμείς να χάνουμε χρήματα και να κερδίζουν οι άλλες 17». «Αν δεν γίνει φέτος, θα γίνει στο μέλλον».

Πριν και μετά από την συνέντευξη το περιβάλλον του Πέρεθ διέρρεε πως η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που παρέσυρε τις υπόλοιπες γιατί ποτέ δεν ήταν 100% σίγουρη για την συμμετοχή της. Αφησε να εννοηθεί πως οι Αγγλοι λύγισαν στις πιέσεις και στις απειλές για αθλητικές και οικονομικές τιμωρίες αφενός προς τα κλαμπ, αφετέρου προς τους ιδιοκτήτες τους. Η πλευρά Πέρεθ λέει πως έπαιξε ρόλο στην οπισθοχώρηση πως κάποιοι από τους επιχειρηματίες έχουν συμφωνίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και πως ο Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, τους είπε πως θα δημιουργούσε φόρο πολυτελείας για τις ομάδες και θα έκανε ακόμη πιο σκληρά τα μέτρα για να πάρουν άδεια εργασίας οι ξένοι παίκτες.

Ο Πέρεθ δεν φοβάται για τυχών αντίποινα από την UEFA. Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ναι και θεωρεί πως το πρεστίζ της ομάδας και του προέδρου δέχθηκαν χτυπήματα. Το 57% που συμμετείχε σε γκάλοπ της ισπανικής εφημερίδας MARCA θεωρεί πως η εικόνα του Πέρεθ υπέστη ζημιά και το 51% πως ο ρόλος του συλλόγου στην Super League θα τον κάνει ακόμη πιο μισητό μεταξύ των υπολοίπων οπαδών.