Μία εβδομάδα σαν... όλη τη ζωή του Ασλάν Καράτσεφ!

Μία εβδομάδα σαν... όλη τη ζωή του Ασλάν Καράτσεφ!

Το χρονοδιάγραμμα του γιατρού φάνηκε να πονά τον Ασλάν Καράτσεφ όσο και ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο. «Εξι μήνες εκτός κορτ», του είπε το 2017... Ο τότε 23χρονος τενίστας δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει με τον απαραίτητο νεανικό ενθουσιασμό. Ωστόσο, αποφάσισε να γίνει πρακτικός και να θεωρήσει τον αριθμό «6» ένα απλό νούμερο. Εκτοτε, αυτό έμαθε να κάνει, ανεβάζοντας επιδόσεις και κέρδη.

Ο Ρώσος, στα 27 του πλέον, έγινε μία από τις ομορφότερες ιστορίες του φετινού Open Αυστραλίας, καθώς μετά τη νίκη – ανατροπή με 3-2 σετ επί του 20χρονου Καναδού (και Νο19 στην παγκόσμια κατάταξη) Φίλιξ Όγκερ-Αλιασίμ, προκρίθηκε στα προημιτελικά του πρώτου τουρνουά Γκραν Σλαμ του 2021. Ο Καράτσεφ, που βρίσκεται στο Νο114 του κόσμου, θα αντιμετωπίσει τον 28χρονο Γερμανό (Νο9) Ντιέγκο Σβάρτσμαν, έχοντας ήδη γράψει αγωνιστική και οικονομική ιστορία.

Με μόνιμους αποκλεισμούς στους προκριματικούς γύρους των μεγάλων αγώνων, ο Ρώσος κατόρθωσε φέτος να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό. Μέσα σε μία εβδομάδα, με εξαιρετικές εμφανίσεις στη Μελβούρνη, έγινε μόλις ο έβδομος τενίστας ο οποίος στο ντεμπούτο του σε Γκραν Σλαμ, φτάνει ως την οκτάδα! Το ταλέντο υπήρχε, όμως αυτό που έλειπε ήταν πάντα το αίσθημα της αυτοπεποίθησης

Επιπλέον, με την ως τώρα πορεία του στο Αυστραλιανό Οπεν, ο Ασλάν Καράτσεφ έχει καταφέρει σε διάστημα επτά ημερών να βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του σχεδόν όσα χρήματα είχε κερδίσει στα 12 χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του. Από το 2009 είχε χρηματικά έπαθλα ύψους 618.354 δολαρίων και μόνο με την παρουσία του στο Melbourne Park έχει εξασφαλίσει 403.303 δολάρια. Αν νικήσει τον Σβάρτσμαν, το ποσό θα φτάσει στις 653.000! Στο τέλος του Οπεν θα έχει ανέβει στο Νο63 της παγκόσμιας κατάταξης και αν βρεθεί και στον ημιτελικό θα φτάσει και ως το Νο42.