Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 17:18

-A +A

Meteo: Ποιες περιοχές θα πλήξει η νέα κακοκαιρία

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 17:18
Meteo: Ποιες περιοχές θα πλήξει η νέα κακοκαιρία
-A +A

Νεότερα στοιχεία για το επερχόμενο Αφρικανικό χαμηλό που θα επηρεάσει τον καιρό της νότιας χώρας και θα εκδηλώσει καταιγίδες, ξεκινώντας από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη, έδωσε στη δημοσιότητα το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η κακοκαιρία, που ξεκίνησε το πρωί από τα νότια της Κρήτης θα εκδηλώσει τις επόμενες ώρες, βροχές στο νησί, ενώ από την νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο. 

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν την ίδια ημέρα στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η ολική βροχή που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης. 

Τα Αφρικανικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τις συνήθεις Μεσογειακές υφέσεις και κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο. Ως αποτέλεσμα, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα