Τουρκικά ΜΜΕ: Μεταφέρονται στρατιωτικές μονάδες του Έβρου στο Ιντλίμπ

Μεταφέρονται στρατιωτικές μονάδες του Έβρου στο Ιντλίμπ

Την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα του Έβρου με προορισμό τη Συρία, προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας ότι στέλνει δυνάμεις για να «ελέγξει» την περιοχή.

Ο Ακάρ είχε ανακοινώσει χθες πως η Τουρκία στέλνει και άλλες ενισχύσεις στις θέσεις της στην Ιντλίμπ για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της εκεχειρίας και για να «ελέγξει» την περιοχή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα. «Έφτασαν ενισχύσεις ακόμη και από το δυτικότερο σημείο της Τουρκίας την Αδριανούπολη», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η Τουρκία έχει συγκεντρώσει 30.000 στρατεύματα στα συριακά σύνορα και έχει στείλει μέχρι στιγμής 5.000 στρατιώτες για την ενίσχυση των στρατευμάτων της που αναπτύχθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η Hurriyet, αναφέροντας μια έκθεση του ΟΗΕ στο Συμβούλιο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, η Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ με 15.000 άνδρες και η Χουράς Αλ Ντιν με 5000 άνδρες και οι δύο παρακλάδια της Αλ Κάιντα. «Είναι απειλή και σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρεται.

Turkish Defence Ministry via AP, Pool