Μετά τον Πολάκη ο Φίλης με «πυρά» κατά Μαγιορκίνη

Μετά τον Πολάκη ο Φίλης με «πυρά» κατά Μαγιορκίνη

Με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά τη σύσταση επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής από τα... κόμματα και τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται κατά το Σ. Τσίοδρα και του Θ. Βασιλακόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει ξεκινήσει έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά των ειδικών.

Σειρά είχε ο Νίκος Φίλης που επιτέθηκε στον Γκίκα Μαγιορκίνη και δήλωσε πως το κόμμα του έδωσε από την αρχή την μάχη κατά της πανδημίας με υπευθυνότητα.

Συγκεκριμένα, στη Βουλή ο Νίκος Φίλης άσκησε κριτική στο υπουργείο Παιδείας για τη διαχείριση αναφορικά με την πανδημία φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως κρύβεται ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία.

Αναφορά που προκάλεσε έντονες αντιδράσει δεδομένου ότι δημιουργεί αναστάτωση στο χώρο, στα παιδιά και τις οικογένειες.

Στη συνέχεια όμως επιτέθηκε κατά του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, λέγοντας ότι «Η θεωρία του κ. Μαγιορκίνη είναι ανάξια απαντήσεως.

Δείχνει ότι ορισμένοι οι οποίοι διαδραματίζουν επιστημονικό ρόλο μέσα στην πανδημία διαδραματίζουν κομματικό ρόλο».

«Με Μαγιορκίνηδες θα δώσουμε τη μάχη κόντρα στην πανδημία; 

Στηρίζεστε στα στοιχεία που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση», είπε δείχνοντας πως η αντιμετώπιση της επιτροπής των επιστημόνων συνολικά εντάσσεται σε συγκεκριμένη τακτική της Κουμουνδούρου καθώς και ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στην οποία εμμένει δεν είναι ούτε ευκαιριακή ούτε τυχαία.

Η αναφορά του Νίκου Φίλη ότι «με Μαγιορκίνηδες θα δώσουμε την μάχη;» έρχεται να προστεθεί στα όσα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για σύσταση επιτροπής με επιστήμονες κοινής αποδοχής που θα αποφασισουν και θα προτείνουν μέτρα τα οποία θα ακολουθήσουν όλοι.

Και μόνο αυτή η αναφορά πάντως έρχεται να αναδείξει και τη σημασία της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση και η οποια καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιβάλλει νομικά το ακαταδίωκτο για τους επιστήμονες που προτείνουν μέτρα διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Εμείς δώσαμε τη μάχη κατά τη πανδημίας από την αρχή με υπευθυνότητα» δήλωσε στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης και συνέχισε λέγοντας πως «εμείς δίνουμε τη μάχη για τον εμβολιασμό παντού» για να προσθέσει όμως ότι αυτό γίνεται όπου τους αφήνουν τα «πετσωμένα μέσα ενημέρωσης αυτά που εσείς σιτίζετε» παραγνωρίζοντας όλα όσα έχουν γίνει τους μήνες της πανδημίας, από την αμφισβήτηση της έλευσης των εμβολίων από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που μιλούσε για «εμπόριο ελπίδας» μέχρι τον Παύλο Πολάκη που με αναρτήσεις του υποστήριζε πως τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί μόλις στα μέσα του καλοκαιριού.