Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 21:46

-A +A

Μέσω τηλεδιάσκεψης η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ λόγω κορονοϊού

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 21:46
Μέσω τηλεδιάσκεψης η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ λόγω κορονοϊού
-A +A

Η προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, πρόκειται να διεξαχθεί μέσω «ασφαλούς» τηλεδιάσκεψης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Συμμαχίας, λόγω της πανδημίας του Covid-19, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η σύνοδος θα γίνει μέσω ασφαλούς τηλεδιάσκεψης τις 2 Απριλίου 2020 υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

«Η πανδημία είναι μια δοκιμασία για όλον τον κόσμο και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα δείξουν ότι είναι αλληλέγγυοι και συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού για να ανταποκριθούν στην κρίση», διαβεβαίωσε επίσης ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η σύνοδος του Απριλίου, που αρχικά επρόκειτο να είναι διήμερη, θα επικεντρωθεί στις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία στον αμυντικό προϋπολογισμό των συμμάχων. Θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στις αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η Οάνα Λουνγκέσκου, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων με τις 29 χώρες μέλη. Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι μίλησε με πολλούς υπουργούς και με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ. Αρκετές χώρες ζητούσαν να μην γίνει η σύνοδος με φυσική παρουσία των υπουργών, καθώς είναι δύσκολο να μετακινηθούν αυτήν την περίοδο.

Στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, έχουν επίσης ληφθεί μέτρα και έχει περιοριστεί η πρόσβαση για τους επισκέπτες, τους δημοσιογράφους και το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό, ακολουθώντας τις συστάσεις που έχει επιβάλει η βελγική κυβέρνηση από τις 18 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο ούτε οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα