Μέλος ΕΟΔΥ: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές

Μέλος ΕΟΔΥ: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ιδιωτικές κλινικές, υγειονομικά και νοσηλευτικά ιδρύματα προανήγγειλε o Γιώργος Σουρβίνος καθηγητής κλινικής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, ούτως ώστε να είναι βέβαιο ότι εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πανδημία του κορονοιού,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σουρβίνος τόνισε πως φαινόμενα όπως αυτά στις κλινικές Κασταλία και Ταξιάρχαι δεν πρέπει να επαναληφθούν με κανέναν τρόπο και γίνονται το έναυσμα για περαιτέρω ελέγχους σε κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Πρόσθεσε ακόμη πως στο προσεχές διάστημα «προφανώς θα υπάρξουν ενέργειες θα γίνει διερεύνηση και έλεγχος ότι όλα τα υγειονομικά και νοσηλευτικά ιδρύματα λειτουργούν με τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν».

Ο καθηγητής χαρακτήρισε σημεία προς αποφυγή, σε σχέση με τα άριστα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, τα κρούσμάτα κορονοϊού στις δύο κλινικές.

«Αποτελούν την εξαίρεση και ευτυχώς ελήφθησαν άμεσα μέτρα» ανέφερε ο κ. Σουρβίνος εξηγώντας πως στις συγκεκριμένες δύο νοσηλευτικές δομές, «έχουν σπεύσει ειδικά κλιμάκια, έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό, έχουν γίνει οι κατάλληλες συστάσεις και θα υπάρξει επανέλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα».