Αδ. Γεωργιάδης για Έκθεση Πισσαρίδη: Μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου

Μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου

“Ο κ. Πισσαρίδης είναι ένας κορυφαίος άνθρωπος και όχι κάποιος που δεν γνωρίζει. Τα μέτρα μου αρέσουν, τα θεωρώ στη σωστή κατεύθυνση” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας τη στήριξή του στο “σχέδιο Πισσαρίδη”

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως “έχουμε μπροστά μας έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της εποχής, να φύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να φτιάξουμε μια ανοιχτή οικονομία και σε αυτό συγκλίνει η κατεύθυνση της έκθεσης Πισσαρίδη”

Για τον κορονοϊό τόνισε ότι η χώρα είναι απόλυτα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου σοβαρού κύματος και εξήγησε ότι το φαινόμενο αύξησης των κρουσμάτων, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου και της Ευρώπης. “Τηρουμένων των αναλογιών, η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα” σχολίασε ο υπουργός. Προέβλεψε δε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος.

Σε ερώτηση για τις κινήσεις της κυβέρνησης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, απάντησε ότι “όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και ότι άλλα μέτρα λαμβάνουμε έχουν κεντρικό στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων. Δεν θα περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να φροντίσουμε την αγορά”.

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό ενισχύεται και δυναμώνει και η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει απέναντί της μια χώρα απολύτως αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία.

“Η Ελλάδα δεν είναι κράτος κομπάρσος στην περιοχή, ούτε μαριονέτα της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία αυτό το συνειδητοποιήσει και έχει σκοπό να έχουμε σχέσεις καλή γειτονίας και ειρήνης, αυτό θα κάνει και η Ελλάδα. Διαφορετικά, θα κάνουμε αυτό που η Ιστορία μας επιβάλλει” κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.