ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1952η
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Δ. Σαρήγιαννης: Μέχρι 20 Γενάρη καλό είναι να μείνουμε μέσα

Μέχρι 20 Γενάρη καλό είναι να μείνουμε μέσα
Φωτογραφία αρχείου

«Ο Ιανουάριος θέλει προσοχή για τον κορoνοϊό, θα ήταν ασφαλέστερο να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στον ΣΚΑΪ νωρίτερα σήμερα.

«Προβλέπουμε μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά. Εντούτοις υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαια, Θάσος και Λάρισα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής», επισήμανε.

Όπως αποσαφήνισε αυτές οι περιοχές έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού, όπως ανέφερε.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης. «Ο ρυθμός αναπαραγωγής το RT είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι  ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, δηλαδή ουσιαστικά έχουμε κάποια ύφεση στην πανδημία», σημείωσε.

«Οι θάνατοι δυστυχώς παραμένουν υψηλά. Προβλεπόμενα με την έννοια ότι είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε», υπογράμμισε.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Γενάρη είπε πως «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν, αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο, είναι σενάρια που τρέχουμε αυτή την στιγμή».

Επιπροσθέτως υποστήριξε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως  τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.