7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα
Eurokinissi

Για πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει μια στρατηγική όξυνσης και προσωπικών επιθέσεων τόσο κατά του ιδίου όσο και κατά της οικογένειάς του, επισημαίνοντας πως αυτά που γράφονται και λέγονται στον «οχετό» του διαδικτύου είναι σε μεγάλο βαθμό κατευθυνόμενα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει αυτή τη λογική και πρόσθεσε πως αυτός που επιτίθεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν έχει επιχειρήματα. «Όσο ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί αυτή τη γλώσσα δεν μπορεί να συνομιλήσει πολιτικά όχι μόνο μαζί μου αλλά και ενδεχομένως με άλλους πολιτικούς αρχηγούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, πολιτιστικό και αξιακό χάσμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία είναι διχασμένη. Δεν θα υποδείξω εγώ στον κ. Τσίπρα τι θα κάνει αλλά δικό μου χρέος είναι να ενώσω και να συνομιλήσω με την κοινωνία και να προσπαθώ όσο γίνεται να αποφεύγω εντάσεις αχρείαστες τις οποίες η κοινωνία απορρίπτει. Και αν κάποιοι φαντάζονται ότι το 2021 είναι 2011 και ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός κύματος νεοαγανακτισμένων το οποίο θα καταλάβει πλατείες είναι βαθιά γελασμένοι. Έχει προχωρήσει η κοινωνία, θέλει ηρεμία, κανονικότητα, να προσβλέπει ο καθένας σε ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και τα παιδιά του», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.