Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δύο πυρκαγιές - Ο Τόσκας ήξερε
Γ. Βασιλειάδης

Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δύο πυρκαγιές - Ο Τόσκας ήξερε

Τη συνομιλία Ματθαιόπουλου - Λιότσιου σχετικά με τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιο, επιβεβαίωσε ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης, αποκαλύπτοντας πως άφησαν τα Κύθηρα να καούν για να τον αποστρατεύσουν.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιάννης Βασιλειάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του», «καρφώνοντας» έτσι τον αρχηγό Βασίλη Καπέλιο για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη. «Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές» σημείωσε. «Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα».

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση της φωτιάς στη Μάνη, ανέφερε: «Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη».

Ευθύνες ωστόσο επέρριψε και στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκο Τόσκα. «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε... Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές» είπε, δηλώνοντας ότι πλέον νιώθει «ηθική δικαίωση. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Δικαίωση, επιτέλους».

Δήμαρχος Κυθήρων: Κάηκε το νησί για να «καθαρίσει» ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη

Σε βαρύτατες καταγγελίες για τα όσα σοκαριστικά ακούγονται για τη φωτιά στα Κύθηρα τον Αύγουστο του 2017, στο ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας,  προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης, τονίζοντας ότι το νησί αφέθηκε να καεί προκειμένου να γίνουν εσωτερικά «ξεκαθαρίσματα» στο Πυροσβεστικό Σώμα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την φωτιά στο Μάτι και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς του 2018, ακούγεται ο ο τότε αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος να εξηγεί με το παράδειγμα των Κυθήρων γιατί οι απειλές του προς ον εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσο ευσταθούν.

«Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (σ.σ. αρχηγό της Πυροσβεστικής)-Βασιλειάδη (σ.σ. υπαρχηγό της Πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και τα Κύθηρα και τη Μάνη χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στις εισαγγελίες του Γυθείου και του Πειραιά» ακούγεται να λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.