8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Με πυροσβέστες από το εξωτερικό ενισχύονται τα πεζοπόρα τμήματα - Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στους Πολωνούς

Με πυροσβέστες από το εξωτερικό ενισχύονται τα πεζοπόρα τμήματα - Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στους Πολωνούς
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Με δυνάμεις από το εξωτερικό ενισχύει τα ελληνικά πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής η κυβέρνηση δεδομένου ότι οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μετά από τρεις εβδομάδες συνεχούς αγώνα με τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα.

Η ανάγκη ενίσχυσής τους στο πεδίο της άνισης μάχης που δίνουν με την πύρινη λαίλαπα ήταν πλέον επιτακτική και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί η παραμονή στη χώρα μας, των Πολωνών πυροσβεστών που βρίσκονται εδώ από τις 9 Αυγούστου. Ταυτόχρονα υπάρχουν επαφές και με άλλες χώρες για αποστολή πεζοπόρων ενισχύσεων.

Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με tweet του στα αγγλικά, ευχαρίστησε δημόσια τον Πολωνό ομόλογό του για τη στήριξη στην Ελλάδα, ενώ σήμερα εξήρε το έργο των πυροσβεστών και τον αγώνα που δίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τις πολύωρες βάρδιες, τις αντίξοες συνθήκες και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών μένουν άυπνοι για ολόκληρα 24ωρα μέσα σε φλεγόμενες περιοχές με υψηλότατες θερμοκρασίες εισπνέοντας καπνούς και σωματίδια και παρόλα αυτά δεν σταματούν την προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Μάλιστα ακόμη και στις περιπτώσεις που τα πεζοπόρα τμήματα του εξωτερικού επιχειρούν οι άνδρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής παραμένουν στην πρώτη γραμμή κατευθύνοντας τους συναδέλφους τους.

Πέραν της ενίσχυσης των πεζοπόρων τμημάτων με δυνάμεις από το εξωτερικό υπενθυμίζεται ότι από κοινού με τα ελληνικά εναέρια μέσα (Canadair, AirTractors, Erickson κ.λπ.) επιχειρούν και ξένα όπως το ρωσικό Beriev και τα 4 μισθωμένα ελικόπτερα Bell214-Β1 που αποτελούν δωρεά από την εταιρεία Μυτιληναίου.