Μάσκ προς εργαζόμενους Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο ή φύγετε

Μάσκ προς εργαζόμενους Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο ή φύγετε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla,  Έλον Μασκ ζήτησε από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία, σύμφωνα με ένα email που εστάλη στους υπαλλήλους το βράδυ της Τρίτης και είδε το Reuters.

«Όλοι στην Tesla πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», ανέφερε το email. «Εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Δύο πηγές της Tesla επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του email που εξετάστηκε από το Reuters, ωστόσο η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ένας από τους followers του Μασκ στο Twitter δημοσίευσε ένα άλλο email που προφανώς έστειλε ο Μασκ σε στελέχη ζητώντας τους να εργάζονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή να «αποχωρήσουν από την Tesla».

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε: «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

 Ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας αντιστέκονται στις προσπάθειες να τους πείσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της Tesla, καθώς παρατηρείται αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τον Μάιο του 2020, ο Μασκ άνοιξε ξανά ένα εργοστάσιο της Tesla στο Φρεμόντ, αψηφώντας τα μέτρα περιορισμού της κομητείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Tesla ανέφερε 440 κρούσματα στο εργοστάσιο από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της κομητείας Alameda που ελήφθησαν από τον ιστότοπο νομικών πληροφοριών Plainsite. Πέρυσι, η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Μασκ ανέφερε 132 κρούσματα COVID-19 στα κεντρικά της γραφεία στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με στοιχεία της κομητείας.

Η Tesla εντάσσεται σε ένα κύμα εταιρειών που επιβάλλουν την επιστροφή στο γραφείο για τους υπαλλήλους. Ενώ ορισμένοι μεγάλοι εργοδότες έχουν υιοθετήσει μόνιμα τις πολιτικές εθελοντικής εργασίας από το σπίτι, άλλοι, συμπεριλαμβανομένου της Google, υποστηρίζουν  ότι είναι καλύτερο να προωθηθούν οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο ότι τα γραφεία του Twitter θα άνοιγαν ξανά, αλλά οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι εάν το προτιμούσαν. «Όπου αισθάνεστε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί είναι το μέρος που θα εργαστείτε και αυτό περιλαμβάνει την εργασία από το σπίτι με πλήρη απασχόληση για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αγκραουάλ σε ένα tweet με ημερομηνία 3 Μαρτίου.