Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Νίψα του νομού Έβρου, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, καθώς παρά τις ολονύκτιες μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν τον ολοκληρωτικό περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες και 11 οχήματα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να προκαλούν έντονη ανησυχία, ενώ η πυρκαγιά που καίει σε δύσβατο σημείο εκτείνεται σε μέτωπο περίπου πέντε χιλιομέτρων,

«Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα πληροφορίες, η φωτιά έχει προκαλέσει σημαντική περιβαντολογική καταστροφή.