«Μάχη» για αποφυγή 2ου κύματος - Παράταση στα μέτρα για τις παραλίες
Συνεχείς έλεγχοι

«Μάχη» για αποφυγή 2ου κύματος - Παράταση στα μέτρα για τις παραλίες

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και η επιβολή προστίμων όπου αυτά δεν τηρούνται αποφάσισε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που έλαβε χώρα χτες στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των αυξανόμενων κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. 

Σε αυτή την φάση η κυβέρνηση αποφάσισε να μην λάβει νέα μέτρα αλλά να εντείνει τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων για την τήρηση των υφιστάμενων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό δεν τηρούνται.

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης αλλά και στην αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Παράταση των μέτρων στις παραλίες-Τι θα γίνει με τα πανηγύρια

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Άνοιξαν οι πύλες της χώρας για πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία

Σημειώνεται ότι από χτες η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της για απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο όγκος των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας. 

Για σήμερα μάλιστα είναι προγραμματισμένες συνολικά 18 πτήσεις από Βρετανία προς ελληνικά αεροδρόμια : 5 προς Κέρκυρα, 3 προς Κω και προς Ζάκυνθο, 2 προς Μυτιλήνη και από μια προς Χανιά, Σαντορίνη, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, τα σύνορα με Σουηδία ανοίγουν την επόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου, με ΗΠΑ πιθανώς προς τα τέλη του μήνα, ανάλογα και με την εκεί πορεία της πανδημίας, ενώ από σήμερα καταφτάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια, οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να καταστεί υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι.

Τα φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων έχουν θορυβήσει στελέχη της κυβέρνησης επί τάπητος τίθενται διάφορα μέτρα που μπορεί να περιορίσουν την διασπορά του ιού στη χώρα μας, με ένα από αυτά είναι και η αλλαγή εκ νέου της χρήσης μάσκας.

Ανησυχία από τον ΙΣΑ

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα μας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και καλεί τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να λαμβάνουν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης.

Παράλληλα, με εντολή του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη εντείνονται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούν καθημερινά οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος είναι να εντοπιστούν εγκαίρως οι ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί φορείς της νόσου ειδικά σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την Τετάρτη

27 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ, να εντοπίζονται μετά από ελέγχους σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην χώρα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3910.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ συνολικά 13 ασθενείς.