Μ. Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Μ. Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Στην πρότασή του για διάλογο με την Ελλάδα επανήλθε σε σημερινή ομιλία του Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την Αττάλεια, ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία δεν θέλει να συνεχίσει να ενεργεί «μονόπλευρα» στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν επιφέρει ούτε όφελος ούτε θα έχει ισχύ. Ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Ο Χαφτάρ δεν άκουσε καμία έκκληση. Αντίθετα, αύξησε την επιθετικότητά του. Έχασε, ήταν καταδικασμένος να χάσει. Δεν ήταν δυνατό να κερδίσει. Είχε μια ευκαιρία για πολιτική λύση. Την έχασε κι αυτή. Ένας τέτοιος πραξικοπηματίας δεν θα έπρεπε να είναι στη διοίκηση μιας χώρας. Οι πραξικοπηματίες δεν πρέπει ποτέ να έχουν οποιαδήποτε θέση στις κυβερνήσεις μιας χώρας. Λιβύη. Η καλύτερη λύση είναι η πολιτική λύση».