Μ. Σχοινάς: Για την οικονομία οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας

Μ. Σχοινάς: Για την οικονομία οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας

Το μήνυμα ότι για την οικονομία «οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας», έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που έγινε στην Κομοτηνή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε στη διάθεση μας τόσα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία από αυτά που θα έχουμε την επόμενη περίοδο και η μεγάλη πρόκληση για την πραγματική οικονομία είναι πώς να χτίσουμε τις αντοχές για το μέλλον. Να στηριχθούμε, δηλαδή, σε όλα όσα θα μας δώσει η Ευρώπη, αλλά να βεβαιωθούμε ότι οι επιχειρήσεις μας, ο οικονομικός ιστός της περιοχής θα έχει την ανθεκτικότητα για να μας κρατήσει σε βάθος χρόνου. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο», είπε ο κ. Σχοινάς.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Νίκο Αγγελίδη για την τιμή που του έκανε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κ. Σχοινάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ήρθε η ώρα των πολιτών. Σε αυτή τη διαδικασία η Ευρώπη και οι Βρυξέλλες πρέπει μάλλον να σιωπήσουν. Είναι η ώρα να μιλήσουν η κοινωνία, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι κοινωνικοί εταίροι, οι Περιφέρειες», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.