7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Το Europe Direct στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής εγκαινίασε ο Μ. Σχοινάς

Το Europe Direct στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής εγκαινίασε ο  Μ. Σχοινάς
Φωτογραφία αρχείου

Την Πύλη Ενημέρωσης για ευρωπαϊκά θέματα (Europe Direct) στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής εγκαινίασε το πρωί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ένας κόμβος εξωστρέφειας ακαδημαϊκής, ευρωπαϊκής. Συμμετέχει, πολύ φιλόδοξα, σε ένα μεγάλο εύρος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια που θα έχουμε πάρα πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες και εργαλεία», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Eπιπροσθέτως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πέτυχε στο διαγωνισμό για τα Κέντρα Ενημέρωσης και η ιδιαιτερότητα που έχει η περιοχή είναι ότι το Europe Direct θα έχει μια παρουσία σε όλες τις πρωτεύουσες της Περιφέρειας, έτσι ώστε οι κάτοικοι να ξέρουν ότι πολύ κοντά τους βρίσκεται μια Πύλη Ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Παράλλήλα, επισήμανε πως η φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αυτά τα Κέντρα Ενημέρωσης να μην αφορούν τους ειδικούς, αλλά να ανοίξουν στην κοινωνία και να αποτελέσουν μια αφορμή για συζήτηση και ενημέρωση για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο τώρα που αρχίζει και η διαδικασία της διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης.

«Νομίζω ήρθε η ώρα των πολιτών. Σε αυτή τη διαδικασία η Ευρώπη και οι Βρυξέλλες πρέπει μάλλον να σιωπήσουν. Είναι η ώρα να μιλήσουν η κοινωνία, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι κοινωνικοί εταίροι, οι Περιφέρειες», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι θα παραστεί στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ