Μ. Δερμιτζάκης: Να αναλάβουν οι γονείς την ευθύνη αν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο

Μ. Δερμιτζάκης: Να αναλάβουν οι γονείς την ευθύνη αν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο

Οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφοώνονται με τους κανόνες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης σημείωσε πως «πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί». Ανέφερε μάλιστα ότι από τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αναμένεται αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.   

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες από γονείς που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες., Οι φανατικοί και απόλυτοι που δεν θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και κάποιους που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα. 

Σχολιάζοντας τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής σημείωσε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό», ωστόσο δείχνουν ότι είμαστε σε καλή πορεία.

«Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη», συμπλήρωσε.