Λέσβος: Θετικοί στον κορονοϊό δύο μετανάστες σε δομή του νησιού

Λέσβος: Θετικοί στον κορονοϊό δύο μετανάστες σε δομή του νησιού

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο μετανάστες που έφτασαν στην Λέσβο τις προηγούμενες ημέρες και διαμένουν σε ειδική δομή φιλοξενίας,  στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, οι δύο αιτούντες άσυλο έφτασαν στην Λέσβο από την Τουρκία την προηγούμενη εβδομάδα και υποβλήθηκαν σε τεστ ώστε να διαπιστωθεί αν είναι φορείς του ιού, ενώ μεταφέρθηκαν σε ειδική δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Μεγάλων Θερμών, όπου διαμένουν για τουλάχιστον 14 ημέρες όλοι οι μετανάστες που φτάνουν στο νησί στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Τα δύο κρούσματα ανιχνεύτηκαν σε τυχαία δειγματοληψία από συνεργείο του ΕΟΔΥ, εννέα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην «καραντίνα» των Μεγάλων Θέρμων. Στη δομή διαμένουν 70 πρόσφυγες και μετανάστες συνολικά, από τους οποίους οι 51 έφθασαν στο νησί την περασμένη Τετάρτη στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι υπόλοιποι 19 την Κυριακή στα Λάψαρνα της Άντισσας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές ώστε να εξεταστούν και οι υπόλοιποι 70 μετανάστες που φιλοξενούνται στην συγκεκριμένη δομή.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και όσοι εργαζόμενοι της δομής και λιμενικοί ήρθαν σε επαφή μαζί τους, ενώ οι δύο μετανάστες είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε ξεχωριστή καραντίνα στη δομή των Μεγάλων Θέρμων