Λέσβος: Οικογένειες «χτύπησε» ο κορονοϊός - Πέντε νέα κρούσματα

Λέσβος: Οικογένειες «χτύπησε» ο κορονοϊός - Πέντε νέα κρούσματα

Πέντε κρούσματα κορονοϊού πιστοποιήθηκαν από χθες το απόγευμα έως σήμερα το μεσημέρι στη Λέσβο.

Τέσσερις διαγνώσθηκαν στην περιοχή του Πλωμαρίου και είναι μέλη οικογένειας, το ζευγάρι της οποίας είχε ταξιδέψει στη Γεωργία. Όταν επέστρεψαν κατά δήλωση τους, εξετάσθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρέθηκαν αρνητικοί.

Θετικοί στη νόσο βρέθηκαν επίσης μια 10χρονη, κόρη του άνδρα του ζευγαριού και ο αδελφός του. Ας σημειωθεί ότι οι δυο άνδρες εργάζονται σε επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες και έκλεισαν προληπτικά. Παράλληλα με τις ανιχνεύσεις μελών του περιβάλλοντος των τεσσάρων έκλεισε προληπτικά προκειμένου να απολυμανθεί το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου στο οποίο είχαν απευθυνθεί αρχικά οι ασθενείς.

Η αστυνομία ήδη άρχισε να καλεί τις πρώτες επαφές του ζευγαριού ώστε να κάνουν το τεστ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα του Πλωμαρίου και όχι μόνο καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εκδήλωσε ήπια συμπτώματα και του έγινε το τεστ σε μάγειρα καφετέριας της περιοχής όπου δούλευε συγγενής του ζευγαριού.

Επίσης θετική στον κορονοϊό βρέθηκε σήμερα ηλικιωμένη κάτοικος της Καλλονής. Ανήκει στην οικογένεια που βρέθηκε να νοσεί μετά από εξέταση στις 13 Ιουλίου. Στην οικογένεια αυτή ανήκει ο σύζυγος της γυναίκας που πιστοποιήθηκε σήμερα θετική και συγκεκριμένα ηλικιωμένος που απεβίωσε εξαιτίας της νόσου αλλά και ο γιος τους ο οποίος από την Τρίτη 21 Ιουλίου εισήχθη και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.