ΓΔ: 902,06 7,36 (0,82 %)

Τζίρος: 63,80 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 902,06 7,36 (0,82 %)

Τζίρος: 63,80 εκατ. €   RT

La Repubblica: Εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ελληνικών νησιών

La Repubblica: Εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ελληνικών νησιών
APimages

Στην στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών, που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση, αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μια πρωτοβουλία που αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης. Υπενθυμίζει δε, ότι το ένα τέταρτο της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα απασχολείται στον τομέα του τουρισμού, και κατά συνέπεια «είναι σημαντικό η χώρα να κινηθεί ταχύτερα απ' τους Ευρωπαίους γείτονές της και το να παρουσιάσει, τα νησιά, ως "παραδείσους ελεύθερους από κορονοϊό" είναι σημαντικό χαρτί».

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως «δεν πρόκειται για μάρκετινγκ, αλλά για οργάνωση», διότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να εμβολιάσει τους κατοίκους ορισμένων νησιών, διότι καλύπτονται πιο δύσκολα από το σύστημα υγείας» και ότι «οι ιταλοί τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί με συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου και ότι τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού έχουν χορηγηθεί, μεταξύ των άλλων, και στους κατοίκους της Πάτμου, όπου τα κρούσματα ήταν πολύ περιορισμένα και η παρουσία ιταλών τουριστών είναι ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντική.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «και πέρυσι οι Ιταλοί τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, προτίμησαν κατά κύριο λόγο την χώρα μας».

«Για τα μεγάλα νησιά της χώρας, θα ισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού όλης της υπόλοιπης Ελλάδας», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία υπογραμμίζει, τέλος, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να εξηγήσει την θέση της κυβέρνησης.

«Ο τουρισμός πρέπει να ανακάμψει, ώστε το κράτος να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.