Λ. Οικονόμου: Υπάρχει σχεδιασμός για συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της ΧΑ

Λ. Οικονόμου: Υπάρχει σχεδιασμός για συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της ΧΑ

Υπάρχει ο σχεδιασμός για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι «πάνω από όλα αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, o κ. Οικονόμου ανέφερε για την αστυνόμευση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας πως στις πιο επιβαρυμένες περιοχές γίνονται και περισσότεροι έλεγχοι και η αστυνομία επιβάλει και πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, ενώ όπου συντρέχουν οι λόγοι, εφαρμόζονται και οι διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολο να εξομαλυνθεί η κατάσταση έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη, όπου καθημερινά παρατηρούνται τεράστιες ουρές, καθώς είναι περίπτωση με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

«Υπάρχει αστυνομία αλλά υπάρχει και προσπάθεια επικοινωνίας με τους αλλοδαπούς», σημείωσε. Εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εκ νέου καθώς η υπηρεσία είχε κλείσει λίγες μέρες λόγω κρουσμάτων σε υπάλληλους ενώ μεταβαίνουν πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν ραντεβού, καθώς ανησυχούν ότι δε θα προλάβουν να εφοδιαστούν με τα χαρτιά τους.