Κυριακή Mega Cinema με «Jumanji»

Κυριακή Mega Cinema με «Jumanji»

To MEGA CINEMA, πιστό στο ραντεβού του με το τηλεοπτικό κοινό κάθε Σαββατοκύριακο, και αυτήν την Κυριακή το βράδυ, στις 21.00, προβάλλει μια ταινία για μικρούς και μεγάλους που τα έχει όλα: περιπέτεια, δράση, χιούμορ, φαντασία. Με μία λέξη, Jumanji!

Ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, ο Ματ Τόλμακ, βλέποντας ξανά το Jumanji του 1995  - με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στον ρόλο του Άλαν Πάρις, του πιτσιρικά που το 1969 έπαιξε για πρώτη φορά το μαγικό παιχνίδι το οποίο γεννήθηκε το μακρινό 1869 σε ένα δάσος του Νιου Χάμσαϊρ από δύο νεαρά αγόρια – ένιωσε αμέσως ότι υπάρχουν ακόμα πολλές ιστορίες ανείπωτες γύρω από το Jumanji που κάποιος πρέπει να τις πει. Κάπως έτσι προέκυψε το «Jumanji: Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» του 2017, που αποτελεί την τρίτη κινηματογραφική απόπειρα αφήγησης του μύθου γύρω από το θρυλικό παιχνίδι που περνά από γενιά σε γενιά, αλλάζοντας λίγο μορφή και παγιδεύοντας τους παίκτες του σε μία παράλληλη πραγματικότητα. Η παραγωγή του 2017, δια χειρός Sony Pictures, ακόμα κι αν κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για ρημέηκ του αρχικού, στην πραγματικότητα είναι το αμέσως επόμενο επεισόδιο των γεγονότων του 1995, ένα σύγχρονο σήκουελ, 21 χρόνια μετά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέικ Κάσνταν. Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζονσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, Κάρεν Γκίλαν. 

Το σενάριο του Jumanji 2017 απλώνεται σε 118 λεπτά δράσης, χρησιμοποιώντας το παλιό - και δοκιμασμένο - εύρημα των πρoηγούμενων ταινιών όπου, κάποια παιδιά βρίσκουν ένα παιχνίδι και, τι πιο φυσικό, αποφασίζουν να παίξουν, αγνοώντας όμως τι θα ακολουθήσει. Έτσι, εδώ έχουμε τέσσερις εφήβους που ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι και αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Ένα βίντεογκέιμ, βέβαια, λίγο διαφορετικό από τα άλλα αφού καταφέρνει να τους «ρουφήξει» σε μια αληθινή πίστα, μετατρέποντάς τους σε αληθινούς ήρωες ενός παιχνιδιού επιβίωσης, στο εσωτερικό μιας επικίνδυνης ζούγκλας. Το στοιχείο της ζούγκλας ήταν που επέτρεψε να χωρέσει σε αυτήν την μοναδική ταινία και η φωνή του φροντμαν των Guns N’ Roses, Axl Rose, μέσα από το τραγούδι τους “Welcome to the Jungle”, που δίνει ένταση και ρυθμό στο Jumanji και όσους παίζουν μαζί του ξανά.

Βασισμένη στο βιβλίο του Κρις βαν Άλσμπουργκ, το «Jumanji», μία από τις διασημότερες οικογενειακές περιπέτειες των ‘90s, εκσυγχρονίζεται μέσα από τη ματιά των νέων συντελεστών και γίνεται ανώτερη της πρωτότυπης, αγγίζοντας το $ 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις. Κυριακή βράδυ στις 21.00 από το MEGA CINEMA.