7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας

Κυρ. Μητσοτάκης: Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας
Eurokinissi

Τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στη χώρα μας, θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:15.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του υπουρικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με την κωδικοποίηση νομοθεσίας.

Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή Υπουργό ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την επιτάχυνση διαδικασιών στις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις.

Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη του νομοσχεδίου για τη στρατηγική εξωστρέφειας και τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.

Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Οργανισμός Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, β) Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ανακουφιστική φροντίδα, β) Κύρωση σύμβασης με Ίδρυμα Νιάρχος.

Παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 789/2019 και 790/2019 για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα.

Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Κώδικας Οργανικών Διατάξεων Ελεγκτικού Συνεδρίου, β) Ενσωμάτωση Οδηγίας 2018/1673.

Παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παρουσίαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής.

Παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό του νομοσχεδίου για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και την υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα.

Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σχετικά με την συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.

Τέλος, εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη συγκρότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.