7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο τέλος του 2023 θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο τέλος του 2023 θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης
Eurokinissi

Για το τέλος του 2023 προσδιόρισε ο πρωθυπουργός τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε εκθεσιακά περίπτερα της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι θα ανακουφίσει τους Θεσσαλονικείς. «Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα παραπάνω το βράδυ για το Μετρό Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι και οι πιο καχύποπτοι βλέπουν ότι το έργο προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. 

Ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης εντός του 2023 προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Ax, Καραμανλής, σύμφωαν με τοπ voria.gr, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου στην 85η ΔΕΘ. Ο υπουργός τόνισε πως οι προσφυγές στη δικαιοσύνη έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό που είναι να παραδοθεί ολοκληρωμένο του έργο μέσα στο 2023.

«Για πρώτη φορά δεν άκουσα παράπονα για τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη. Συγχαρητήρια, να συνεχίσετε έτσι», δήλωσε κατά την περιήγησή του στα περίπτερα στους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ ο Πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε αρχικά στο stand της ηλεκτροκίνησης όπου είχε τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και ποδήλατα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπου τον περίμενε εκεί ο υπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε σε ένα από τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ενώ στη συνέχεια, στην είσοδο του ίδιου περιπτέρου, στάθηκε μπροστά από τον ψηφιακό χάρτη με τα έργα υποδομών στην Ελλάδα. Αμέσως μετά συνάντησε τον πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκο Ταχιάο.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη διοίκηση της ΔΕΗ για ΔΕΔΔΗΕ


Στο περίπτερο της ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη Διοίκηση της επιχείρησης για το τίμημα-ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. «Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της επιχείρησης, της όλης προσπάθειας που κάνουμε για μία μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών και βέβαια μία στήριξη στην εταιρεία, στις προοπτικές της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε στην τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας, στον οποίο έλαβαν μέρος περίπου 250 επιχειρήσεις του Elevate Greece. 

«Θέλω να γνωρίζετε, όλοι όσοι δραστηριοποιείστε στον κόσμο της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη αυτού του τομέα της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στο περίπτερο της Kosmocar στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, με τα οποία είχε έρθει σε επαφή κατά την επίσκεψή του στην Αστυπάλαια.

Μπροστά στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τις ασκήσεις επίδειξης τακτικών σύλληψης από άνδρες της ειδικής ομάδας επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους άντρες και γυναίκες του λιμενικού σώματος, κάνετε σπουδαία δουλειά σ` όλα τα επίπεδα για την προστασία των συνόρων μας που είναι και σύνορα της ΕΕ και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα έχετε στη διάθεσή σας το πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών όπου τα μέλη του, του παρουσίασαν τα ειδικά κατασκευασμένα ποδήλατα για άτομα με αναπηρία.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την πολιτική ηγεσία και την ηγεσία του στρατεύματος και τους ευχαρίστησε για τον άρτιο επαγγελματισμό και το υψηλό τους φρόνημα, όπως έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση. 

Στο περίπτερο της ΑΑΔΕ, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της για τα νέα ψηφιακά προγράμματα. 

Στη συνέχεια, στο περίπτερο του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την ηγεσία του και ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται στους τομείς της επανακατάρτισης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία για τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέονται με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα. Η πρώτη εφαρμογή αφορούσε την ψηφιοποίηση στην παραγωγή γάλακτος σε όλη τη χώρα, αλλά και τον έλεγχο του εισαγόμενου γάλακτος. 

«Είχα δεσμευτεί πριν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός ότι θα πατάξουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι παραγωγοί ήδη βλέπουν το θετικό αποτέλεσμα στο εισόδημά τους. «Σε όλους όσοι μπορεί να σκέφτονται ακόμα ότι μπορεί να ξεφύγουν με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τους λέω: μην μπουν καν στον κόπο, να το ξεχάσουν. Και θα σας βρούμε και θα σας τιμωρήσουμε», προσέθεσε. 

Η δεύτερη εφαρμογή που του παρουσιάστηκε από αγρότη της Βόρειας Ελλάδας, αφορούσε την ψηφιοποίηση του συστήματος σε παραγωγή ρυζιού, η οποία αύξησε την ποσότητα του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, ενώ βοηθά και στην προστασία και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στην περιοχή.
 
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» ήταν το λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου θα τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του και  συνομίλησαν για τη σημασία του εθελοντισμού και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.