Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική μέρα για την Ελλάδα η ανακοίνωση επένδυσης της Microsoft

Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική μέρα για την Ελλάδα η ανακοίνωση επένδυσης της Microsoft

«Μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα» είναι η σημερινή σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook για την επένδυση της Microsoft, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «για τη ψήφο εμπιστοσύνη σας στην ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την πατρίδα μας καθώς η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυσή της στην Ελλάδα στα 28 χρόνια παρουσίας της στη χώρα - μια καινοτόμα επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία, αλλά και μεγάλη κοινωνική ανταπόδοση.

Η ίδρυση ενός data center σε οποιαδήποτε χώρα, αυτομάτως την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό. Ειδικά, όμως, για την Ελλάδα δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια, έσοδα στα δημόσια ταμεία και νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Αλλά και ποιοτική προστιθέμενη αξία.

Σε άλλες εποχές, τρεις γιγαντιαίοι σταθμοί ψηφιακής αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων στην Ελλάδα θα έμοιαζαν με φανταστικό σενάριο. Όμως γίνεται πραγματικότητα: Βρέθηκαν οι εκτάσεις, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Και το φιλόδοξο σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία».