Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου

Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει σταθερά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη σύντομη συζήτηση που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχεται «έναν πολύ καλό προσωπικό μου φίλο, έναν πολύ καλό φίλο της Νέας Δημοκρατίας κι έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας στην πρώτη μας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα μου ιδιότητα».

«Πρωθυπουργέ μου, ιδιαίτερα τα αισθήματα να παρευρίσκομαι για πρώτη φορά στο Μαξίμου με Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μία περίοδο που, υπό την Πρωθυπουργία σας, η Ελλάδα ανακτά την εθνική της αξιοπιστία και οι Έλληνες νιώθουν αξιοπρεπείς. Αλλά και βλέπουν την ελπίδα για μία καλύτερη Ελλάδα μπροστά», απάντησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και καταγράφηκε συναντίληψη ως προς την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.