Κύπρος: Στη Λευκωσία η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Κύπρος: Στη Λευκωσία η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Η Άτυπη Πενταμερής για το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και σειρά άλλων ζητημάτων θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη στην Κύπρο η υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γουέντι Μόρτον.

Στις 12:00, η κ. Μόρτον θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ μισή ώρα αργότερα θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για επαφές με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολούθως, θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και μετά θα συναντηθεί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με γυναίκες που διετέλεσαν σε διάφορα αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της εκπροσώπησης των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Την Πέμπτη, η κ. Μόρτον θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), αφού το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στηρίξει τη δημιουργία του «Σπιτιού της Γυναίκας» στην Κύπρο. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή.

Το αυριανό πρόγραμμα της υφυπουργού Εξωτερικών του Ημωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει μετάβαση στα Κατεχόμενα για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, αλλά και επίσκεψη στις Βρετανικές Βάσεις στη Δεκέλεια. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο στα Κατεχόμενα με εκπροσώπους τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Η κ. Μόρτον θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Παρασκευής, 9 Απριλίου.