Κύπρος - Κορονοϊός: 337 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι

Κύπρος - Κορονοϊός: 337 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι

Έξι θανάτους και 337 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου το Σάββατο (9/1/2021).

Με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός θανάτων στην Κύπρο ανέρχεται σε 147.

Επιπροσθέτως, 209 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 σε σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται πως έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11.521 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Επιπλέον, 337 (ποσοστό θετικότητας: 2,93%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 27.011.

 Υπενθυμίζεται πως αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται από τα μεσάνυχτα σήμερα στην Κύπρο. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, ενώ δεν θα επιτρέπονται πάνω από δύο μετακινήσεις την ημέρα.

Όπως αναφέρει και η Deutsche Welle, από τα ξημερώματα της Κυριακής και για περίοδο τριών εβδομάδων ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα η Κύπρος, λόγω της κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και της τεράστιας πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας. 

Βάσει των νέων μέτρων απαγορεύεται η μετακίνηση από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί, ενώ για τις υπόλοιπες ώρες οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται δύο φορές τη μέρα, για συγκεκριμένους λόγους, με την αποστολή SMS. 

Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις τόσο σε ιδιωτικούς, όσο και σε δημόσιους χώρους, ενώ η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική στον δημόσιο τομέα και η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα γίνεται με τηλεκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ