ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Εκδικητικός ο Τραμπ για το εμβόλιο

Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Εκδικητικός ο Τραμπ για το εμβόλιο
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αφότου ο τελευταίος απείλησε να μην διαθέσει το υπό ανάπτυξη εμβόλιο κατά Covid-19 στους Νεοϋορκέζους, αποκαλώντας τον «ανίκανο, παραληρητικό και εκδικητικό».

«Ο πρόεδρος έχασε την πολιτεία της Νέας Υόρκης στις εκλογές με τεράστια διαφορά ενώ τοπικοί εισαγγελείς τον ερευνούν για φορολογική απάτη», δήλωσε ο Δημοκρατικός Κουόμο στο MSNBC. «Αυτό είναι το θέμα του. Είναι το ζήτημα αξιοπιστίας του. Είναι ο φόβος που πολιτικοποίησε τις υγειονομικές διαδικασίες αυτού του έθνους, που είναι ένας βάσιμος φόβος».

Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις λίγες πολιτείες που θεσπίζουν επιτροπή για την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου της Ομοσπονδιακής Αρχής Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) καθώς δημοσιοποιούνται οι μελέτες για τα εμβόλια. Μόλις οι προμηθευτές των εμβολίων εγγυηθούν ανεξάρτητα για την ασφάλεια, ο Κουόμο- μαζί με κυβερνήτες σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, και την Ουάσινγκτον - θα διανέμουν το σκεύασμα.

«Είμαστε έτοιμοι να το διανείμουμε», είπε στο CNN. «Το μόνο πρόβλημα είναι αν η επιστημονική επιτροπή από την πολιτεία μου ή από τις άλλες πολιτείες εξετάσει τη διαδικασία έγκρισης του FDA και πει ότι κάτι δεν πήγε καλά».

Mike Groll/Office of Governor Andrew M. Cuomo