Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, 17:21

-A +A

Κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, 17:21
Κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι
-A +A

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά την επιβεβαίωση 28 κρουσμάτων κορονοϊού στην  ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, αφότου διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19 ένας νοσηλευόμενος ασθενής. Επί τόπου μετέβησαν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ νωρίτερα είχαν σπεύσει και κλιμάκια του ΕΟΔΥ, λαμβάνοντας συνολικά 101 δείγματα.

Στην συγκεκριμένη κλινική όπου νοσηλεύονται νεφροπαθείς έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον ιό, οπότε μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον 28 ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για 13 ασθενείς και 11 εργαζόμενους της κλινικής, καθώς και 4 ακόμα άτομα σχετιζόμενα με την κλινική που διαγνώσθηκαν θετικοί σε σύνολο 101 δειγμάτων που ελήφθησαν.

Ο συγκεκριμένος ασθενής φέρεται να επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, ωστόσο κατά την τελευταία του επίσκεψη διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, οπότε και διακομίσθηκε για νοσηλεία σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Εν συνεχεία το οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς αποφάσισε την μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς, συγκεκριμένα στο Θριάσιο, όπου μετά από εξέταση διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι της κλινικής Ταξιάρχαι, ώστε να ιχνηλατηθούν οι επαφές του με άλλους ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Γιώργος Μόσιος, Διευθυντής της Παθολογικής στην Κλινική Ταξιάρχαι, ανέφερε πως διενεργήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις, προσθέτοντας ότι πλέον τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος νωρίτερα μετέβη στην κλινική του Περιστερίου συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Επίσης, ο κ. Μόσιος επιβεβαίωσε ότι θετικοί στον κορονοϊό διαγνώσθηκαν και εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν ώστε να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα. 

Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης (22/4), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ, λαμβάνοντας συνολικά 101 δείγματα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα