Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ραντεβού

Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ραντεβού

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Όπως είχε δηλώσει χθες Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Για εκείνους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Η δεύτερη δόση θα γίνεται δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με το εμβόλιο Pfizer, ενώ σύντομα θα μπορεί να γίνεται και με το Moderna. 

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δεν θα είναι διαθέσιμη πριν την παρέλευση των πιο πάνω χρονικών διαστημάτων από την πρώτη φάση του εμβολιασμού.

Τετραπλασιασμός των ραντεβού για τρίτη δόση


Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι από την περασμένη Παρασκευή που άρχισε η εκστρατεία εμβολιασμού για την τρίτη δόση, σημειώθηκε τετραπλασιασμός των ραντεβού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι λόγω της αποστολής μηνυμάτων για την τρίτη δόση, μέσα στο Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

Διαβάστε ακόμα: Γεωργαντάς: 35.000 ραντεβού για εμβόλιο σε δύο ημέρες