Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 11 «εισαγόμενα»

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 11 «εισαγόμενα»

Είκοσι πέντε είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 11 είναι εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3511, από τα οποία το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έντεκα ασθενείς μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κατά το ίδιο διάστημα δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό να παραμένει στους 192. Εξήντα ένα (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται ως εξής:

- 8 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 1 ακόμη εισαγόμενο κρούσμα που ελέγχθηκε και επέστρεψε στην χώρα προέλευσης
- 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. 
- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης 
- 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας
- 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
- 3 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας


Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).